A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Долинської сільської ради Запорізького району Запорізької області

Проведення акції «День довкілля»

Дата: 06.10.2020 11:56
Кількість переглядів: 174

Глобальні зміни навколишнього світу спричинюють виникнення серйозних проблем у відтворенні природного середовища та погіршення здоров'я людей. Тому, на сучасному етапі розвитку суспільства першочергового значення набуває проблема організації озеленення територій, в тому числі й закладів освіти. Зовнішнє озеленення пришкільних територій є обов'язковою умовою екологічного благополуччя навчальних закладів, адже зелені насадження виконують ряд важливих функцій: від санітарно-гігієнічної до естетичної.

До  Дня довкілля, з метою утримання території освітніх закладів у належному стані, 3 жовтня було проведено ряд заходів з озеленення та благоустрою.

Під час акції «День довкілля» в ОЗЗСО Розумівська школа відбулося прибирання території шкільного подвір’я, стадіону від сміття, опалого листя; вирівнювання прогулянкової ділянки для початкових класів щебенем; упорядкування трав’яних газонів; прибирання узбіччя дороги прилеглої до території школи; проведено підчистку та обрізку дерев і кущів.

В ОЗЗСО Новозапорізька школа до акції долучилися працівники школи, учні та батьки. Було прибрано територію закладу освіти, висаджено молоді деревця, приведено до належного, естетичного вигляду клумби.

В Розумівському КЗДО «Казка» проведено виховні заходи з дітками, під час яких обговорювались актуальні теми: «Чистота навколо нас», «Ми – помічники   Природи», «Сміття може бути корисним». Працівники закладу та вихованці з задоволенням висаджували квіти, загортали опале листя, прибирали на майданчику, сортували сміття, допомагали дорослим  захищати, поліпшувати  наше середовище, наше довкілля. На заняттях набули  екологічних знань, обігравали еко-задачі та ситуації, щоб бути природі другом.

До доброї справи залучився і колектив Долинського КЗДО «Мрія. Прибрали прилеглу територію, обкопали дерева і кущі, прибрали сміття, сухі гілки та листя дерев у відведене для цього місце. Працівниками закладу висаджено саджанці, перекопано клумби.

 Вихователями проведено комплекс заходів, спрямованих на виховання екологічної свідомості дітей, а саме: тематичні заняття, екологічні конкурси, вікторини на екологічну тематику. Було організовано конкурс малюнку "Бережіть природу – наш рідний дім!", перегляд відеослайдів про красу рідної природи. Проводилися хвилинки-милування в природі, дітям читалися твори В.О. Сухомлинського та інших авторів, вивчалися вірші, які допомогли зрозуміти красу нашої природи та привчали любити, берегти та примножувати її багатства.

Всі заходи  до Дня довкілля  проведено з дотриманням положень постанови «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID – 19, спричиненої коронавірусом и SARSCoV-2».

Більше фото тут


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень