A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Долинської сільської ради Запорізького району Запорізької області

Місячник безпеки життєдіяльності - третій тиждень

Дата: 07.12.2020 10:15
Кількість переглядів: 24

На виконання спільного наказу Департаменту освіти і науки облдержадміністрації та головного управління ДСПС України у Запорізькій області від 10.11.2020 № НС-300/53/449 «Про проведення Місячника безпеки життєдіяльності у закладах Запорізької області в 2020 році в онлайн режимі», з метою запобігання виникнення надзвичайних подій, учасниками яких є діти та підлітки, а також закріплення знань, умінь і навичок, отриманих під час вивчення шкільного курсу «Основи здоров’я» та відпрацювання дій дітей у випадках виникнення надзвичайних ситуацій, у тому числі пожеж, з 16 листопада 2020 року в освітніх закладах Долинської сільської ради розпочався Місячник безпеки життєдіяльності, у рамках якого проведиться змістовна і творча робота. 


ТРЕТІЙ ТИЖДЕНЬ


Упродовж третього тижня Місячника проводились заходи по удосконаленню знань з правил дорожнього руху, правил пожежної безпеки, правил особистої безпеки та правил здорового способу життя.      

Долинський КЗДО «Мрія»

Під час тижня  «Дитина і природа» було проведено наступні заходи:

1. Ігрові вправи «Як поводитися при стихійних лихах»

2.Консультації:

- «Спілкування з природою - прекрасно чи жахливо? »;

- « Як поводитися при зустрічі з тваринами »;

- « Рослини можуть бути небезпечними »;

-  « Що робити при отруєнні грибами? »;

- « Якщо дитина загубилася в лісі »;

3."Сигнали небезпеки в природі"

4. Бесіди :

- «Лікарські рослини»;

- «Усі ми природі друзі»;

- «У природи немає поганої погоди» (природні явища, обговорити, коли вони можуть бути небезпечними);

6. Заняття :

-  «Вітер віє, вітер буйний»

- «Гроза. Правила поведінки»

 - «Природні та стихійні лиха»

 - «Наслідки буревію»

Відео звіт : 

Розумівський КЗДО «Казка»

Протягом третього тижня з 30.11.2020 року по 04.12.2020 року було проведенно під гаслом «Вогонь друг, вогонь ворог».

  • Проведенно конкурс малюнків на теми: «Пожежна безпека та попередження надзвичайних ситуацій» ; «Здоровий спосіб життя.»

  • Проведенно сюжетно – рольову гру «Я – рятівник»;

  • Виготовленно плакат « Пожежний щит»;

  • Екскурсія до протипожежного щитка;

  • Бесіди «Небезпечні предмети в руках дітей».

  • Дидактична гра «Що потрібно пожежнику для роботи?»

  • Бесіда Пожежна безпека під час новорічних свят.

  • Бесіда « Вогонь друг, вогонь ворог».

Фото-звіт тут

ОЗЗСО Розумівська школа

Дбати про безпеку дітей, прищеплювати навички здорового способу життя, навчати правильно поводити себе на дорозі та в екстремальних ситуаціях – сьогодні це важливе завдання для педагогів школи. Особливу увагу цьому питанню приділяють вчителі початкової школи. «Навчаємо правил безпечного життя» - під таким гаслом пройшов захід для дітей початкової ланки нашої школи. Малюки знайомилися і вивчали правила безпеки. Це навчання було і корисним, і цікавим, і веселим. Сподіваємося, що спільними зусиллями можливо вирішити основну проблему людства, збережемо найцінніший скарб – дитяче життя!

З метою привернення уваги учнів до проблеми дорожньо-транспортного травматизму, повторення та суворого дотримання Правил дорожнього руху та інших правил безпечного життя, для учнів 3 класу (класний керівник Русанова Л.В.) проведено в медіатеці годину спілкування "Будь пильним, уважним завжди на дорозі!" Вивчення та постійне повторення правил безпеки допоможуть кожному уникнути неприємностей, які можуть трапитись на вулиці, а іноді й врятувати життя. Тож сьогодні, навчаючи дітей правилам дорожнього руху, ми закладаємо надійний фундамент безпечного життя дітей. На зустріч з учнями завітали учасники шкільного гуртка "Юні інспектори дорожнього руху" (керівник Паливода Ю.С.), які навчали учнів безпечним правилам поводження в побуті. Цікаві конкурси, перегляди відео були закріпленням знань дітей про безпеку на дорозі. Адже у кожного дорога до школи та в зворотньому напрямку, іноді буває небезпечною. Тому треба завжди бути уважним. Бережи своє життя!

Найвища цінність суспільства – людина. Проте з кожним роком збільшується кількість факторів, які негативно впливають на її життя і здоров’я, саме тому правила безпеки життєдіяльності важливо знати кожному громадянинові. А квест, це цікава подача корисної інформації для дітей. В перший день грудня заступник з виховної роботи Ольга Сергєєнко провела квест на тему «Безпечне щодення» з учнями 8 класу. Метою гри було закріпити знання, вміння та навички учнів з основ безпеки життєдіяльності, формувати здоров’язбережувальну, соціальну, екологічну компетентності школярів, розвивати у дітей високі морально-психологічні якості: мужність, відвагу, витримку, ініціативність, кмітливість, згуртованість, творчу уяву. Учні поділилися на дві командишвидко і якісно виконали всі завдання.

            В рамках Місячника безпеки життєдіяльності та з нагоди відзначення Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, з метою профілактики негативних явищ у молодіжному середовищі, зокрема, ВІЛ/СНІДу, та толерантного ставлення до хворих на ВІЛ/СНІД, у ОЗЗСО Розумівська школа проведено позакласний захід «Обери життя». Учнями була відтворена червона стрічка, як символ солідарності та підтримки людей, що живуть з ВІЛ/СНІДом. Сподіваємось, що проведення подібних заходів допоможе дітям захистити самих себе, адже найкращий захист – це поінформованість.

ОЗЗСО Новозапорізька школа

Здавна відомо, що життя та здоров’я людини знаходиться тільки в її руках. Через нашу необережність та байдужість до своє безпеки стаються різні прикрі речі, що калічать чи позбавляють життя взагалі. Цього тижня учнями школи досліджувалися питання: які є небезпеки, як їх уникати або переборювати, наслідки необачності.

Учні початкової школи намалювали малюнки «ДСНС – очима дітей». Стільки робіт було, що експозиції змінювалися чи не щодень.

Учні середньої ланки створили інформаційні буклети та пам’ятки, які поширювалися по школі.

Учні старшої школи моделювали небезпечні ситуації з БЖД. До вашої уваги соціальний ролик учнів 10-го класу «Реальні події нашого часу. Безпечне дитинство – майбутнє країни».

Фото-звіт тут


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень