A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Долинської сільської ради Запорізького району Запорізької області

Місячник безпеки життєдіяльності

Дата: 23.11.2020 09:11
Кількість переглядів: 34

На виконання спільного наказу Департаменту освіти і науки облдержадміністрації та головного управління ДСПС України у Запорізькій області від 10.11.2020 № НС-300/53/449 «Про проведення Місячника безпеки життєдіяльності у закладах Запорізької області в 2020 році в онлайн режимі», з метою запобігання виникнення надзвичайних подій, учасниками яких є діти та підлітки, а також закріплення знань, умінь і навичок, отриманих під час вивчення шкільного курсу «Основи здоров’я» та відпрацювання дій дітей у випадках виникнення надзвичайних ситуацій, у тому числі пожеж, з 16 листопада 2020 року в освітніх закладах Долинської сільської ради розпочався Місячник безпеки життєдіяльності, у рамках якого проведиться змістовна і творча робота. 


ПЕРШИЙ ТИЖДЕНЬ


           Упродовж першого тижня Місячника проводились заходи по удосконаленню знань з правил дорожнього руху та умінь з надання долікарської допомоги.      

Долинський КЗДО «Мрія»

1. Розроблені перспективні плани роботи по виконанню правил дорожнього руху по дошкільному закладу та в усіх вікових групах;

2. Проведенні інструктажі з техніки безпеки з усіма працівниками дошкільного закладу;

  3. Розроблені методичні рекомендації для педагогів по організації роботи з дітьми та батьками з зазначеного питання, пам’ятки з охорони життя та здоров’я дітей, маршрути прогулянок та екскурсій, складена картотека рухливих, сюжетно-рольових та дидактичних ігор, оформлені матеріали у папку «Школа вуличних наук»;

- розміщена інформація в куточках для батьків;

- оформлено куточки безпеки в кожній групі;

- підготовлено сценарій спортивної розваги;

Під час проведення Тижня безпеки дорожнього руху проведено:

- серія інтегрованих занять: «Додержання правил правильного переходу вулиць і доріг», «У світі дорожнього руху», «Подорож у світ транспорту»;

- бесіди: «Наш друг світлофор», «Червоний, жовтий, зелений», «На вулиці», «Куди їдуть машини»;

-спостереження, перегляд мультиплікаційних фільмів;

- дидактичні, рухливі, творчі, сюжетно-рольові ігри;

- читання творів художньої літератури;

- моделювання проблемних ситуацій на дорозі;

- цільові прогулянки, екскурсії до проїзжої частини дороги;

- конкурс дитячого малюнку «Руху правила єдині – поважати їх повинні»;

- спортивна розвага;

- консультації, бесіди з батьками.

Відео звіт :

Більше фото тут

Розумівський КЗДО «Казка»

Було проведено бесіди з дітьми, дидактичні ігри, рухливі ігри. Педагогічними працівниками закладу оновлено та доповнено матеріали для роботи з дітьми з даної теми.

 Соціальним педагогом, Круговою Н.П. проведено роботу з батьками: в режимі онлайн батьки отримали вичерпну інформацію з безпеки дорожнього руху.

Фото-звіт тут

ОЗЗСО Розумівська школа

Класоводом Богоутдіновою О.С. для учнів першого класу проведено казкову подорож "Подорож країною Дорожних знаків". Метою заходу було : розширити знання дітей про вулицю та дорогу. Вчити дітей розрізняти дорожні знаки ; уважно слухати дорослого та свого товариша; відповідати на запитання. Закріпити знання дітей про значення світлофора, правила дорожнього руху. Розвивати навички зв'язного мовлення, увагу, пам'ять, мислення. Виховувати в дітей почуття відповідальності, бути уважним, спостережливим, обачним; виховувати бережливе ставлення до свого життя. 

В школі працює гурток ЮІДР, керівником якого є Паливода Ю.С.  Робота гуртка  допомагає формувати у учнів потребу у придбанні теоретичних знань дорожньої грамотності, практичних навичках і вмінь їх застосування.
Юлія Сергіївна навчає дітей безпечної поведінки на вулиці, знати особливості своєї місцевості, основні дороги і безпечний маршрут до школи,
розрізняти дорогу та її основні частини: проїжджа, тротуар, обочина, кювет, їх призначення.

Діти вміють орієнтуватися на дорозі та різних її частинах під час руху;
знають правила  та безпечні місця переходу дороги у мікрорайоні закладу освіти та за домашньою адресою та інше. Заняття гуртківців сприяють професійному самовизначенню, формуванню практичних навичок регулювання дорожнім рухом. Вони із задоволенням  ведуть  пропаганду серед учнів щодо правил дорожнього руху і надання першої долікарської допомоги.

Про роботу гуртка ОЗЗСО Розумівська школа ви зможете дізнатися тут:

ОЗЗСО Новозапорізька школа

Безпека життєдіяльності стосується різних сфер життя людини і є невід'ємною її частиною. Неможливо ознайомитись з ними одразу, тому в рамках місячника підготовлені завдання, що висвітлюють різні аспекти з БЖД. Цього тижня учні старшої школи доводили до всіх гасло "Палінню -ні!", а учні 5-8 класів згадували правила надання першої допомоги.

Фото-звіт тут

Далі буде)


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень