A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Долинської сільської ради Запорізького району Запорізької області

День Вишиванки - день чистої української краси!!!

Дата: 20.05.2020 20:48
Кількість переглядів: 13


День вишиванки — всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив'язане до жодного державного чи релігійного. У цей день кожен українець одягає вишиванку і виходить в ній на роботу, в інститут, школу, чи садочок. У такий спосіб українці демонструють, що вишиванка - це одяг не лише на свята, адже вишиванка є генетичним кодом українців. Разом з тим йдеться про вираження своєї національної та громадянської позиції, культурну освіченість та духовну свідомість. Як показує досвід, люди в День вишиванки завжди піднесені та усміхнені, адже у стародавньому одязі закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів.

В умовах дистанційної роботи заклади загальної середньої освіти Долинської сільської ради долучилися до святкування Дня Вишиванки:

Опорним закладом загальної середньої освіти Новозапорізької школи була проведена акція #вишиванеселфі та онлайн-подорож Україною #вишиванкаднкнації з метою святкування Дня вишиванки.

Опорний заклад загальної середньої освіти Розумівська школа

До збереження українських традицій приєдналися і дитячи садочки громади:

Розумівський КЗДО "Казка"

Долинський КЗДО "Мрія"

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень