A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Долинської сільської ради Запорізького району Запорізької області

Святкування Нового року в ОЗЗСО Новозапорізька школа

Дата: 27.12.2020 18:02
Кількість переглядів: 13

Кожен з нас чекає на свята взагалі та особливо цього року, щоб забути хоч на деякий час про всі його страхіття. Весь останній тиждень було побудовано так, щоб свято тривало від понеділка до четверга. Заздалегідь була проведена інформаційна кампанія з приводу того, що Святий Миколай захворів та не зможе прийти до дітей. Чи буде свято, чи отримають діти подарунки? Тоді ж був анонсований квест від Діда Мороза «Новорічна навколосвітня подорож». Понеділок розпочався з театралізованого привітання від помічників Святого Миколая – Чорта з Янголом та ельфів, які принесли обіцяні подарунки учням 1-11 класів. А під час вітання старостам кожного класу з 2 по 11 було передано послання від Діда Мороза, яке ті витягали з корзини навмання. В кожному посланні була зашифрована одна країна та завдання, які потрібно виконати в цей день. Китай, Бразилія, Італія, М’янма, Шотландія, Фінляндія, Англія, Іспанія, Греція, Японія, Австралія – те, що обрали старости з наявних 15 країн. Завдання перше: намалювати кордони країни на мапі, розфарбувати в кольори прапору, підписати назву, визначити дату святкування Нового року та зробити напис «З Новим роком» державної мовою цієї країни з позначенням транскрипції.

 

День другий учні та педагоги школи зустрічають з відеопослання, де розповідається про нові завдання: дізнатися про страви новорічного столу цієї країни, роздрукувати фото та підписати, а також оформити традиції святкування Нового року. Все це прикріплюється відповідно до мапи країни. Завдання на випередження: як прикрашають оселю або себе в цій країні? Знайти інформацію, підготувати матеріали.

День третій. І знову вайбер сповіщає про відеозавдання. Робимо прикраси для себе чи оселі, співаємо новорічну пісню, а о 12 збираємося всі разом, щоб підвести підсумки загальношкільного конкурсу «Наш клас – це просто клас» за І семестр 2020/2021 н.р. Перемагають 2-А клас та класний керівник Сасанчина Марина Василівна, 5 клас та Біла Ліна Олександрівна, 8 клас та Грушко Анна Миколаївна, 10 клас та Сарана Наталія Володимирівна. Вони кращі в навчанні та кращі у конкурсах учнівської творчості. Вони – опора нашої школи в цьому семестрі. А тепер можна і святкувати Новий рік.

День четвертий. Вайбер розривається. На всіх чекає останнє, фінальне завдання. Старости отримують листки в яких є перелік питань для кожного з 2-11 класів. Питання перемішані. Потрібно знайти відповідь та виділити потрібні літери, згідно вказаної цифри, а з них скласти слово. Це буде або асоціація до місця знаходження подарунків та Діда Мороза, або сама назва місця. Питання стосувалися для початкових класів – країн інших класів, а для 5-11 – своїх. З цим листом та відповідями дітей чекали Снігуронька та Дід Мороз. А як раділи діти 1-ого класу, зустрівши Снігуроньку просто в коридорі школи. Вже у класній кімнаті учні розповіли їй та ельфам-помічникам, як поводили себе протягом року та які добрі справи робили. Вони також відгадували місце зустрічі з Дідом Морозом,  а відгадавши, щоб отримати від нього подарунки, розповідали віршики та співали пісень.

Драйвовий тиждень та подорож завершені, але приємні спогади гріють. З Новим роком!


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень